• ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ : Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, απέχει 12 χλμ. από την Αρχαία Επίδαυρο και στον παραπλήσιο χώρο βρίσκονται επίσης το ιερό του Ασκληπίου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. απέχει .

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 • Μικρό θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου: Το Μικρό θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου ή συνήθως αναφερόμενο ως Μικρό θέατρο Επιδαύρου βρίσκεται κοντά στον οικισμό Παλαιά Επίδαυρος Αργολίδας, στη χερσόνησο «Νησί», στην ακρόπολη της αρχαίας Επιδαύρου. Η κατασκευή του θεάτρου άρχισε τον 4ο αιώνα π.Χ. και συνεχίστηκε στους ελληνιστικούς χρόνους, ενώ τροποποιήσεις έγιναν και στα Ρωμαϊκά χρόνια. Το θέατρο ήταν αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο και είχε αρχική χωρητικότητα 2.000 θεατών, ενώ στη σημερινή του κατάσταση, λόγω καταστροφής των ανώτερων εδωλίων είχε χωρητικότητα αρχικά 800 θέσεων και 1000 αργότερα. Η ύπαρξή του δεν ήταν γνωστή, γιατί είχε καλυφθεί από χώματα και εντοπίστηκε το 1970. Δυο χρόνια αργότερα, το 1972, ξεκίνησαν οι ανασκαφές, οι οποίες συνεχίστηκαν το 1989. 
  Μετά το 1998, στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, γίνονται κάθε καλοκαίρι εκδηλώσεις, μέρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Μικρό θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου
 • Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου: Ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου είναι από τους σημαντικότερους του αρχαίου κόσμου που μαγεύει την ανθρώπινη ψυχή με το κάλλος και την επιβλητικότητά του. Πρόκειται για έναν χώρο που απηχεί τη λάμψη του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα απαράμιλλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.
  Η αρχαία πόλη της Επιδαύρου δέσποζε στην αργολική γη, με θέα τον Σαρωνικό κόλπο. Τα όρη ΑραχναίοΚορυφαίο και Τίθιο δημιουργούν μια φυσική αγκαλιά, η οποία προστάτευε την πολιτεία από τους ανέμους, χαρίζοντάς της εξαίσιο κλίμα. Άφθονα γάργαρα νερά, πανέμορφα φυσικά τοπία και ευεργετικές κλιματολογικές συνθήκες δημιούργησαν τον ιδανικό τόπο για την ίαση του ανθρώπου, με τη δύναμη των θεών. Έτσι δημιουργήθηκε το Ασκληπιείο, η έδρα του θεού ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Παρότι υπήρξε το κύριο ιερό της μικρής παραθαλάσσιας πόλης της Επιδαύρου, η φήμη του και η αναγνώριση της σημασίας του γρήγορα ξεπέρασαν τα όρια της Αργολίδας και θεωρήθηκε ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιατρική.

Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου

Καταδυτικό Κέντρο Scuba Blue

Στην αρχαία ελληνική πόλη της Επιδαύρου, το Scuba Blue Dream είναι μια σχολή καταδύσεων που συνδέεται με την SSI και προσφέρει εμπειρίες κατάδυσης και μαθήματα για δύτες όλων των επιπέδων. Εμπλουτίστε τις διακοπές σας στην Επίδαυρο με μια διασκεδαστική βουτιά ή μάθετε νέες δεξιότητες μαζί μας σε ένα από τα μαθήματα SSI.Ελάτε σε επαφή ή σταματήστε από το κατάστημά μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καταδύσεις στην Επίδαυρο με την ομάδα Scuba Blue Dream!

Καταδυτικό Κέντρο Epidive center : βρίσκεται στο μαγευτικό λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, και μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας με Εκδρομές με σκάφος και θαλάσσια σπορ, Περιηγήσεις, Υπαίθριες δραστηριότητες, Καταδύσεις και σνόρκελινγκ.

 • Βυθισμένη Πολιτεία – Αρχαίας Επιδαύρου:  Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία “Καλυμνιός”, στην ακτή της Επιδαύρου και σε βάθος μόλις 2 μέτρων απλώνεται η “βυθισμένη πολιτεία”. Μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα π.Χ., τείχη, θεμελιώσεις κτιρίων, αμφορείς και τμήματα πλακόστρωτων φαίνονται πεντακάθαρα μέσα από τα καταγάλανα νερά, είτε περνώντας με βάρκα είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας.  άρθρο , Βίντεο
 • Το αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, που αποτελούσε τη μητρόπολη όλων των ασκληπιείων του αρχαίου κόσμου. Κτίστηκε για να στεγάζει τα πολλά και σημαντικά ευρήματα της πολυετούς ανασκαφής του Ιερού του Ασκληπιού (1881-1928), η οποία διεξήχθη από τον αρχαιολόγο Παναγή Καββαδία και την Αρχαιολογική Εταιρεία.

Το αρχαιολογικό Μουσείο Επιδαύρου
 • ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ : χτισμένο τον 4ο π.Χ. αιώνα, ήταν αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο μόλις 1 χλμ από το ξενοδοχείο.
 • ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ : στη θέση ” Αγ. Θεόδωροι “.
 • ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΣΑΣ (ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ) : οικισμός μεσοελλαδικής εποχής που διατηρήθηκε και κατά τους Μυκηναϊκούς χρόνους.
 • ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ : ένα αινιγματικό κτίσμα, στην περιοχή ” Καμπία “, από τεράστιους ογκόλιθους που θεωρείται σαν μια από τις Πυραμιδικές κατασκευές του Ελλαδικού χώρου.
 • ΚΑΣΤΡΟ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ : αρχαίος οικισμός που ενισχύθηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και χρησιμοποιήθηκε σαν κάστρο από τους Ενετούς.